Categoria A


Motocicleta fara atas - Scoala de Soferi Targu Mures

   Motocicletă fără ataș având o putere a motorului de cel puțin 50 kW, a cărei masă fără încărcătură e mai mare de 175 kg și a cărei capacitate cilindrică este de cel puțin 595 cm3. Tariful pentru înscrierea la categoria A este de 990 RON. Plata se poate face și în 3 rate a câte 330 RON fiecare. Prima rată se va achita la înregistrarea la Scoala de Soferi Mures, urmând ca celelalte două să fie achitate la cel mult o lună între ele. Instruirea constă într-o parte teoretică și una practică, cea teoretică precedând-o pe cea practică și are o durată variabilă în funcție de pregătirile anterioare ale cursanților, după cum este prezentat mai jos:
   - 3 săptămâni când cursantul posedă permis de conducere categoria A2 cu vechime de până la 2 ani, timp în care efectuează 12 ore de teorie și 20 ore de pregătire practică (poligon și traseu).
  - 3 săptămâni când cursantul posedă permis de conducere categoria A2 cu o vechime minimă de 2 ani, timp în care efectuează 24 ore de teorie și 10 ore de pregătire practică (poligon şi traseu).
   - 4 săptămâni când cursantul nu posedă permis de conducere sau când posedă permis de conducere pentru alte categorii înafară de AM, A1 sau A2, timp în care efectuează 24 ore de teorie și 26 ore de pregătire practică (poligon şi traseu).

   Condiții pentru înscriere la Scoala de Soferi Tg. Mures:
      1. Vârsta de minim 24 ani fără trei luni sau 20 ani dacă posedă categoria A2 de cel puțin 2 ani;
      2. Să fiți apt din punct de vedere medical şi psihologic;
      3. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru infracţiunile prevăzute la art. 24, alin. 6 din OUG, Nr. 195/2002, cu excepţia cazurilor când a intervenit una din situaţiile prevăzute la art. 116 din alin. 1 din OUG,  Nr.195/2002.

La înscrierea la Scoala de Soferi Targu Mures este necesară achitarea cel puţin a primei rate și prezentarea cărții de identitate!